• sön. maj 19th, 2024

När det gäller plockning av massivt trämaterial har du tre olika alternativ att välja mellan. Oavsett vilken du väljer, kommer de båda antingen oavslutade eller färdiga. Om du bestämmer dig för att gå den oavslutade vägen måste du slipa, fläcka och försegla dem själv. Det är mycket mer arbete och inte för en nybörjare gör-det-själv. Men de oavslutade bitarna ger dig chansen att få exakt den färg du vill ha.

Plankor är ett av alternativen för massivt trägolv. Den här är bra eftersom du får en mängd olika bredder från tre till åtta tum. Men du får bara två tjocklekalternativ, en halv eller tre fjärdedelar av en tum.

Remsor är en annan typ av massivt trämaterial. Denna typ betecknas med plankarnas bredd och tjocklek. Du kan bara hitta dessa bitar i en bredd av en och en halv, två eller två och en fjärdedel tum. Tjockleken kan dock variera från fem-sextondelar till tre fjärdedelar av en tum.

Slutligen kan du välja parkettgolv. Denna version skiljer sig mycket från plankor och remsor eftersom den är gjord av lameller placerade på ett sådant sätt att de skapar ett geometriskt mönster. Detta alternativ bör lämnas antingen till yrkesverksamma eller till någon som vet vad de gör.

av Misty

Lämna ett svar